کابل کشی شبکه

کابل کشی شبکه و دیتاسنتر

راه کارهای پشتیبان گیری - دیتا سنتر بک آپ

سرورها و سایتهایی که حاوی اطلاعات مهمی می باشند ، نیاز ویژه ای به برآوردن امنیت لازم جهت حفاظت از اطلاعاتشان دربرابر مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری دارند. در این راستا می توانند از سرویس پشتیبان گیری (Backup) استفاده کرده و آن را بر روی سرور خود راه اندازی کنند.

تعریف – دیتا سنتر بک آپ 

دیتا سنتر بک آپ ، فرایند پشتیبان گیری و آرشیو داده ها، برنامه های کاربردی و / یا زیرساخت های یک دیتا سنتر است.این فرایند علی رغم گسترده بودن شامل ابزارها و تکنیک های دستی و خودکار جهت ایجاد یک نمونه نسخه پشتیبان از اطلاعات و منابع مرکز داده می باشد.

دیتا سنتر بک آپ در درجه اول به عنوان بخشی از اقدامات بازیابی اختلالات دیتا سنتر شناخته می شود که منجر به تداوم بیزینس می شود. به طور معمول، دیتا سنتر بک آپ شامل موارد زیر است:

  • پشتیبان گیری از داده ها و آرشیو سیستم ها و گره ها (node) در سرتاسر مرکز داده
  • نصب و نگهداری منابع زیرساخت های سخت افزاری مانند سرورها، دسکتاپ و دستگاه های شبکه و / یا اتصالات اینترنت
  • پشتیبان گیری غیر تابعی از اجزای مرکز داده مانند پاور و منابع خنک کننده دیتا سنتر

داده ها و اپلیکیشن ها معمولا از طریق مرکز داده یا نرم افزار پشتیبان گیری حرفه ای به دیتا سنتر بک آپ دسترسی دارند همچنین داده های بک آپ گرفته شده را می توان در دیتا بک آپ یا در آف-سایت (off-site) ذخیره کرد .

 

 

تعریف – استوریج دیتا سنتر و بک آپ مدیریتی

ذخیره سازی و پشتیبان گیری مدیریتی

ذخیره سازی داده ها نیاز به رشد و توسعه نمایی دارد زیرا یک راه حل جامع مقیاس پذیر برای تهیه نسخه پشتیبان ، انجام ذخیره سازی، و حفاظت از داده های حیاتی ، به شمار می آید. با وجود اینکه ؛ پیاده سازی و مدیریت زیرساخت های ذخیره سازی جهت ایجاد نتاسب بین اپلیکیشن ها و انطباقات مورد نیاز ، می تواند بسیار وقت گیر و هزینه بر باشد ،برای سازمان های بزرگ لازم الاجرا هستند. باید توجه داشت که برون منبعی(outsource) ذخیره سازی و پشتیبان گیری به QTS نیاز دارند.

راه حل
مدیریت پشتیبان گیری مدیریتی به اشتراک گذاشته شده به صورت شخصی و ایمن، در شبکه خانگی قابل اجرا است و این قابلیت را دارد که ذخیره اطلاعات بر روی نوار یا دیسک با امکان گزارش دهی کامل ؛ انجام گیرد . این راه حل در صنعت پیشرو ذخیره سازی Tek و سخت افزار DataDomain با Symantec NetBackup و نرم افزار Aptare تعریف شده است.
SANهای مدیریتی سریع ، فایبر چنل های مطمئن و iSCSI SAN ، از جمله سرویس های ذخیره سازی الحاقی هستند که بین نیازهای بیزینس تعادل برقرار می کنند. این پلت فرم ها بر پایه ی EMC، CLARiiON، VNX،Brocade, Network Appliance and Cisco technologies تعریف شده اند.

مدیریت چرخش نوار (Tape Rotation) منابع ذخیره سازی داده ها  از یک محل آف-سایت (off-site) امن ؛ می باشد . به کار بردن QTS که قبل تر به آن اشاره شد با استفاده از یک صنعت پیشرو در سرویس های ذخیره سازی داده ، سهولت بیشتری پیدا می کند همچنین قابلیت هایی نظیر تحقق یافتن امنیت داده ها، صحت و درستی داده ها و بازیابی مطمئن آنها ؛ را ارائه می دهد.

از جمله ویژگی های برجسته QTS می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مقیاس پذیر
  • مقرون به صرفه
  • دارا بودن سرویس های ذخیره سازی ایمن برای داده های حیاتی
  •  سازگاری با محیطهای مختلف
  • امکان دسترسی ایمن به داده ها در هر زمان ممکن

منبع : فاراد سیستم

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 16:25  توسط محسن ابراهیمی 

نسل جدید استوریج کنترلر های کمپانی HP

بررسی نسل جدید استوریج کنترلر های کمپانی HP

 

این کنترلرها در ۳ کلاس زیر به بازار عرضه میشود:

  1. ( S Class(Software RAID 
  2. (E Class(Essential RAID Controller
  3. (P Class(Performance RAID Controller

کنترلرهای کلاس S در تمام سرورهای نسل دهم به صورت پیش فرض تعبیه شده است و فقط از درایوهای ساتا با سرعت ۶ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی میکند.در زیر ریدهای پشتیبانی شده و تعداد درایو فیزیکی نشان داده شده.
RAID 0/1/5/10
14 Physical Drive
ضمنا تنها سیستم عامل ویندوز این کلاس را پشتیبانی میکند.

کنترلرهای کلاس E در تمام سرورهای نسل دهم به غیر از بلید سرورها به صورت آپشنال قابل خریداری و پشتیبانی است و درایو های SAS با سرعت ۱۲ گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی میکند.
ریدهای پشتیبانی شده 
RAID 0/1/5/10
240 Physical Drive
تمام پلتفرم ها با این کلاس سازگار بوده و از تکنولوژی امنیتی جدید اچ پی پشتیبانی خواهد کرد .

کنترلرهای کلاس P در تمام سرورهای نسل دهم به صورت آپشنال قابل خریداری و پشتیبانی است و درایوهای SAS با سرعت ۱۲ گیگابیت بر ثانیه را پشتیبانی میکند. ریدهای پشتیبانی شده
RAID 0/1/5/6/10/50/60/1 ADM/10ADM
240 Physical Drive
تمام پلتفرم ها با این کلاس سازگار بوده و از تکنولوژی امنیتی جدید اچ پی پشتیبانی خواهد کرد. این کنترلرها با کش عرضه خواهد شد و از نوع FBWC خواهند بود .

 

کنترلرهای جدید شرکت اچ پی ۶۵ درصد کارایی بهتر از جهت IOPS از کنترلرهای نسل قبل دارند و ۴۵ درصد مصرف انرژی کمتر را پیش بینی میکند . نکته جالب توجه در مورد این نسل از کنترلرها عملیاتی کردن هر دو مد HBA و RIAD به صورت همزمان میباشد.

ویژگی دیگر این نسل معرفی تکنولوژی  (Rapid Parity Initialization(RPI برای رید های ۵ و ۶ خواهد بود تا سرعت ساخت رید بالاتری را تجربه کنید.

منبع : فاراد سیستم

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 16:06  توسط محسن ابراهیمی 

object level storage

مفهوم object level storage در سال 1996 توسط دانشگاه Caegie Mellon در آزمایشگاه Paraller DATA مطرح گردید. مفهوم دیگری که در آن زمان مطرح شد این بود که بتوانیم با دیتاها بصورت flexible و به شکل object آنها را نوشت و خواند.
یکی ازمفاهیم این گونه استوریج ها جداسازی آنها از لایه مدیرت و توصیف های دیتا از خود دیتا می باشد این امر به مدیریت بهتر بر روی داده ها بسیار کمک می کند.objstorage بطور مستقیم با سیستم عامل (os ) کار نمی کنند. این تعامل یعنی ارتباط سیستم عامل با استوریج از طریق یک API رخ می دهد. این API تمام ارتباط ها با LUN Mapping وتمام توپولوژی های استوریج های تحت شبکه را برای ما آسان می کند. به عبارت بهتر واسط کاربری ما با انواع توپولوژی های استوریج ها تحت شبکه می شود که باعث مدیریت بهتر ما بر این منابع می شود. همچنین بطور چشمگیری باعث کاهش حملات به سطح شبکه استوریج ما می شود زیرا تنها لایه ای که از پروتکل های http,https استفاده می کند ،لایه API مدیریتی است.
مزایای دیگر این گونه استوریج ها این است که دیتا بصورت کاملا FLAT و هموار تشکیل می شود و از ساختار سلسله مراتبی و درختی در این گونه استوریج ها خبری نیست که این باعث مقیاس پذیری وسیعتری آنها می شودکه به این خاصیت Scability می گویند.
خاصیت دیگر آنها که به Durability معروف هستند با عث می شود که از هر دیتا 3 بار کپی گردد که این داده ها در سیستم های مختلف پخش می شوند به عبارت بهتر هر دیتا به ساختار های کوچکتر تقسیم می شود و در بین سیستم های مختلف پخش می شود به این گونه سیستم ها distribute system گویند .پس عمل Repilacation نیز خود به خود و به صورت اتوماتیک در این گونه سیستم ها رخ می دهد.
از آنحایی که بسیاری از سیستم عامل ها بطور مستقیم با اعمال تغیرات اضافی و مداوم بر روی فایل های یک استوریج (مانند مسدود کردن سطح دسترسی و...) می توانند باعث آسیب رساندن به هارد دیسک شوند ،لایه مدیریتی که با API کار می کند می تواند از بروز چنین آسیب هایی جلوگیری کند و باعث صرفه جویی در هزینه های سازمان گردد.
نکته ای که باید به آن توجه داشت object storage ها برای Relational Database مناسب نیستند.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 15:52  توسط محسن ابراهیمی 

کمپانی HPE

کمپانی HPE

*

شرکت Hewlett Packard Enterprise ، که معمولا از آن با عنوان HPE یاد می شود، یک شرکت آمریکاییِ چند ملیتی در زمینه ی IT می باشد . این کمپانی در اول نوامبر سال 2015 در پالو آلتوی آمریکا تاسیس شد . کمپانی هیولت پاکارد به عنوان یکی از بخش های حاصل از تفکیک شرکت HP  به HP Inc و HPE می باشد که در زمینه تولیدات Enterprise فعالیت می کند. بنا براین می توان گفت که کمپانی HPE سازمانی است با تمرکز بر تجهیزات تجاری و حرفه ای . تمام تولیدات کمپانی HPE در چهار شاخه به شرح زیر قرار می گیرند:

سرورها – ذخیره ساز ها – تجهیزات شبکه – مشاوره و پشتیبانی (شامل : خدمات ، نرم افزار و خدمات اقتصادی)

تقسیم شدن شرکتHP به این منظور بود که شرکت هیولت پاکارد نام خود را به HP تغییر دهد و شرکت (Hewlett Packard Enterprise (HPE به عنوان یک شرکت تازه تاسیس از آن استخراج شود. کمپانی HP،که فعالیت های خود را در زمینه کامپیوترهای شخصی و چاپگرها ادامه داد و ادامه می دهد ، لوگو و نشانه قدیمی خود را حفظ کرد . در حالی که کمپانی تازه تاسیس شده تحت نماد تجاری جدید HPE فعالیت می کند. شایان ذکر است که درآمد HPE  در سال 2015 اندکی کمتر از کمپانی قدیمی HP بود.

از جمله مهم ترین قدم هایی که کمپانی HPE در زمینه ذخیره ساز ها برداشت به اختیار گرفتن کمپانی 3PAR در سال 2010 بود .این کمپانی در زمینه تولید استوریج و محصولات مربوط به ذخیره سازی اطلاعات فعالیت گسترده ای داشت و جز برندهای مطرح بود.

سرور HP

از جمله انواع سرورهایی که در این کمپانی تولید می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد :

هر کدام از موارد فوق برحسب نیاز و تقاضایی که شبکه سازمان تقبل کند ، می توانند مفید واقع شوند .  لازم به ذکر است که سرور های ML ، DL و BL از خانواده سرورهای Proliant  کمپانی HPE  می باشند.

سوالی که پیش می آید این است که با توجه به اینکه کمپانی های دیگری در زمینه تولید سرور فعالیت دارند ، کدام برند بیشتر مورد قبول سازمان های واقع در ایران می باشد؟

همانطور که می دانید امروزه سرورهای HPE در نسل های مختلف جزء لاینفکی از زیرساخت مراکز دولتی و خصوصی کشور عزیزمان ایران را تشکیل می دهند. این سرورها با توجه به سهولت استفاده از آنها ، کارایی بالا، قیمت پایین و خدمات پس از فروش متنوع در کشورمان از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند. همچنین باید این نکته را نیز در نظر داشت که این کمپانی در تولید سرورهای خود توانسته است با ایجاد تنوع در محصول نیازهای مربوطه را در رده های مختلف از شبکه های کوچک تا مراکز داده به شکل کاملی پوشش دهد.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 15:40  توسط محسن ابراهیمی 

ProLiant ML10 Generation9

این سرور hp از جدیدترین سرور های تاور یا ایستاده تک سوکت ، شرکت هیولت پاکارد می باشد .

اگر بخواهیم این سرور hp را به صورت Rackmount استفاده کنیم باید  Rackmount kit متناسب با این سرور hp را داشته باشیم که در این صورت این سرور ۴ یونیت از فضای رک را اشغال می کند .استفاده از این سرور hp آسان است و برای بیزینس های کوچک در حال رشد و ریموت (remote) دفاتر یک شعبه مناسب است.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 15:36  توسط محسن ابراهیمی 

ProLiant DL580 Generation9

این سرور hp قوی ترین سرور Rackmount سری DL شرکت هیولت پاکارد می باشد و و با قراردادن این سرور hpدرون رک،۴ یونیت از فضا اشغال می شود .سرور DL580 از پردازنده های Intel Xeon E7 پشتیبانی می کند و این امر منجر به افزیش کارایی و پردازش می شود. DL580 G9  همراه با کارایی ، مقیاس پذیری و قابلیت توسعه بالا طراحی شده است. سرور hp

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 15:31  توسط محسن ابراهیمی 

ProLiant DL380 Generation9

این سرور hp یکی از سرور های Rachmount شرکت اچ پی می باشد . کمپانی هیولت پاکارد این محصول را با به گونه ای طراحی کرده است که بهترین عملکرد  را در زمان اوج مصرف داشته باشد . DL380 G9 برای استفاده در هر محیطی ایده آل است و درصورت قرار گرفتن درون رک ، دو یونیت ازفضای آن را اشغال می کند.

از دیگر ویژگی های این  سرور hp می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • قابلیت توسعه در شرایط کاری متفاوت
  • قابلیت بروز رسانی
  • قابلیت پیکربندی آسان
  • قابلیت دسترسی آسان به کلیهه آیتم ها
  • پشتیبانی  از یک گارانتی جامع
+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 15:28  توسط محسن ابراهیمی 

ProLiant DL560 Generation9

با توجه به حجم انبوه بیزینس های مهم و محیط های مجازی سازی شده نیاز به ظرفیت محاسباتی قدرتمند و فشرده کاملا مشهود است. سرور DL560دقیقا به همین منظور توسط کمپانی هیولت پاکارد طراحی شده است.این سرور hp از سرور های Rackmount شرکت اچ پی می باشد و در صورت قرار گرفتن درون رک دو یونیت ازفضای آن را اشغال می کند .DL560 G9  همراه با کارایی ، مقیاس پذیری و قابلیت توسعه بالا طراحی شده است.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 15:07  توسط محسن ابراهیمی 

ProLiant DL360 Generation9

سرور DL360 G9 از دیگر محصولات کمپانی قدرتمند هیولت پاکارد می باشد که برای انجام محاسبات حجیم و همه منظوره مناسب است . سرور hp DL360 همانند سایر سرورهای سری DL ، از سرورهای Rackmount شرکت اچ پی است که آن را به عنوان یک سرور hp ایده آل با بیشترین ظرفیت کاری مطرح می سازد .

ازجمله مزیت های این سرور hp  میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • کارایی افزایش داده شده با بهترین حافظه و I/O بسط داده شده
  • اشغال فضای یک یونیت در رک (Rack)
  • قابلیت بروز رسانی
  • قابلیت پیکربندی آسان
  • قابلیت دسترسی آسان به کلیهه آیتم ها
  • پشتیبانی  از یک گارانتی جامع
  •  
+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 14:15  توسط محسن ابراهیمی 

پردازنده های Intel Platinum 8000

مشخصات پردازنده های Intel Platinum 8000 که بر روی سرور hp نسل g9  شرکت HPE معرفی شده است:
این  سرور hp دارای 28 هسته و 56 Thread هستند
دارای فرکانس 2.5 گیگا هرتز در حالت نرمال
دارای فرکانس 3.8 گیگا هرتز در حالت توربو
دارای 38.5 مگا بایت L3 Cache
توان مصرفی 205 وات
دارای UPI برای انتقال اطلاعات Ultra Path Interconnect
پشتیبانی از RAM های DDR4 با فرکانس 2666 مگا هرتز
پشتیبانی از PCIe نسل سوم
دارای سوکت FCLGA3647

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 13:57  توسط محسن ابراهیمی 

مدارک و دوره های کمپانی HPE

توضیحی در مورد مدارک و دوره های کمپانی HPE در حوزه سرور hp , اولین مدرک در خصوص سرور hp  مدرک ATP می باشد که برای دریافت آن در حوزه سرور باید دوره HPE Building Server Solutions V3 سپری شود و سپس امتحان HPE0-S37 را با موفقیت گذراند و پس از ان موفق به دریافت مدرک فوق خواهید شد. ( همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود دوره ای بنام HPE ATP Server Solutions وجود ندارد ) پس از دریافت اولین مدرک باید دوره Architecting HPE Server Solutions طی شود و امتحان HPE0-S46 با موفقیت گذرانده شود. همچنین نیاز می باشد دوره HPE Oneview نیز طی شده و امتحان HPE2-T22 با موفقیت گذرانده شود. در این صورت موفق به اخذ مدرک HPE ASE Server Solutions برای سرور hp می شوید. Roadmap این مدارک و امتحان های لازم در شکل زیر نشان داده شده است

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 13:49  توسط محسن ابراهیمی 

تطابق سرور hp نسل جدید g10 وقدیم g9

 

 

تطابق سرور hp نسل جدید وقدیم :

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 13:34  توسط محسن ابراهیمی 

کارت شبکه سرورهای HPE

تفاوت کارت شبکه های FLR و معمولی در سرورهای HPE
حتما تا بحال برای انخاب کارت شبکه برای سرور hp به مدل های FLR برخورد کرده اید. تفاوت این کارت ها با کارت های معمولی چیست؟ روی سرور hp سری DL  یک اسلات جهت قرار دادن کارت شبکه وجود دارد که مستقیما به ماردبورد اتصال دارد و بعنوان جایگاه کارت FLR شناخته می شود. کارتهای شبکه ای که جهت نصب در این قسمت ساخته می شوند با نام FLR شناخته می شوند. شما فقط یک کارت شبکه FLR روی یک سرور hp می توانید نصب کنید. کارت های شبکه معمولی همه روی رایزر کارت نصب می شوند و نیاز به اسلات PCI-E دارند. به پارت نامبرهای زیر دقت کنید :
HP Etheet 10Gb 2-port 560FLR-SFP+ Adapter 665243-B21 
HP Etheet 10Gb 2-port 560SFP+ Adapter 665249-B21
هر دو کارت از نظر فیزیکی کارایی یکسانی دارند، فقط یکی در اسلات FLR نصب می شود و دیگری نیاز به رایزر و اسلات PCI-E دارد. توجه داشته باشید که معمولا کارتهای FLR از نظر قیمت هم ارزانتر هستند. در صورتیکه بخواهید بیشتر از یک کارت شبکه روی یک سرور hp نصب کنید و یا در صورتیکه جایگاه FLR قبلا اشغال شده باشد باید پارت نامبر معمولی را انتخاب نمایید. بنابراین دقت داشته باشید که برای هر سرور فقط یک کارت شبکه FLR انتخاب نمایید.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 13:28  توسط محسن ابراهیمی 

کارت شبکه سرورهای HPE

تفاوت کارت شبکه های FLR و معمولی در سرورهای HPE
حتما تا بحال برای انتخاب کارت شبکه برای سرور hp به مدل های FLR برخورد کرده اید. تفاوت این کارت ها با کارت های معمولی چیست؟ روی سرور hp سری DL  یک اسلات جهت قرار دادن کارت شبکه وجود دارد که مستقیما به ماردبورد اتصال دارد و بعنوان جایگاه کارت FLR شناخته می شود. کارتهای شبکه ای که جهت نصب در این قسمت ساخته می شوند با نام FLR شناخته می شوند. شما فقط یک کارت شبکه FLR روی یک سرور hp می توانید نصب کنید. کارت های شبکه معمولی همه روی رایزر کارت نصب می شوند و نیاز به اسلات PCI-E دارند. به پارت نامبرهای زیر دقت کنید :
HP Etheet 10Gb 2-port 560FLR-SFP+ Adapter 665243-B21 
HP Etheet 10Gb 2-port 560SFP+ Adapter 665249-B21
هر دو کارت از نظر فیزیکی کارایی یکسانی دارند، فقط یکی در اسلات FLR نصب می شود و دیگری نیاز به رایزر و اسلات PCI-E دارد. توجه داشته باشید که معمولا کارتهای FLR از نظر قیمت هم ارزانتر هستند. در صورتیکه بخواهید بیشتر از یک کارت شبکه روی یک سرور hp نصب کنید و یا در صورتیکه جایگاه FLR قبلا اشغال شده باشد باید پارت نامبر معمولی را انتخاب نمایید. بنابراین دقت داشته باشید که برای هر سرور فقط یک کارت شبکه FLR انتخاب نمایید.

+ نوشته شده در  سه شنبه 24 مرداد 1396ساعت 13:05  توسط محسن ابراهیمی